לערבים ולכל שאר המושמטים משירות אין מקום ברכבת ישראל כך צריך לקרוא את הידיעה, העוסקת בפיטוריהם של מאות עובדים ערבים שעבדו בנאמנות ובמסירות ברכבת ישראל, משום שרכבת ישראל הוציאה מכרז חדש הדורש שברכבת יעבדו רק אלה שהתאימו למקום העבודה ששמו צה"ל, ובלי קשר כלשהו להכשרתם לתפקיד ברכבת ישראל. כנראה ניתן בהשראת שאול מופז, שידוע כמיהמשך לקרוא "רכבת ההשמדה יוצאת לדרך"
ארכיון חודשי:מרץ 2009
היסטוריון מצעד המחץ
בְּתֹם חֲלֻקַּת הֲנַחֲלוֹת עִם כָּל הַגִּבּוֹרִים נִשְׁאַר לַעֲשׂוֹת אֶת הַדֶּרֶךְ הָאֲרֻכָּה הַבַּיְתָה מִקַּרְקָעִית הַחוֹל. הַלְּהָקוֹת הַלְּהָקוֹת שֶׁבַּתַּחֲנוֹת לְהָקוֹת מִשָּׁם עֲדַיִן שָׁרוּ לָנוּ שִׁירִים בְּמִצְעַד הַמַּחַץ אֶפְשָׁר הֵן עֲדַיִן שָׁרוֹת כָּל הַטִּילִים מְקֻרְקָעִים בִּבְסִיסָם מִכָּל כִּוּוּן אֶפְשָׁרִי מְנַצְּחִים הַהוֹלְכֵי בַּתֶּלֶם שְׂנוּאֵי נֶפֶשׁ הַמֶּלֶךְ. וְהַזְּמַן מַתְמִיד אִתִּי בְּחֶשְׁבּוֹנוֹת כְּאִלּוּ שֶׁאֶפְשָׁר הָיָה לְהִתְחָרֵט כְּאִלּוּ מילניום אֲבַק הַכּוֹכָבִים עַלהמשך לקרוא "היסטוריון מצעד המחץ"
בֵּין גְּדֵרוֹת וְחוֹמוֹת /א.ב. (שיר)
בֵּין גְּדֵרוֹת וְחוֹמוֹת הַאִם עוֹד חַי הוּא הַמְהַלֵּךְ בֵּינֵיכֶם הַאִם אֶת הַנִּיצוֹץ אַתֶּם עוֹד רוֹאִים מֵאָז שָׁקַע הַיָּרֵחַ בֵּין חוֹלוֹת וּסְלָעִים הַאִם יֵשׁ נְשָׁמָה הָרוֹאֶה אֶת חַיֵּי עַצְמָהּ אֲשֶׁר תּוּכַל לְהַשְׁווֹת אֶת הַמִּדְבָּר לְאוּרָנוּס אוֹ שֶׁזְּכוּכִית שְׁקוּפָה עוֹטָה אֶת הַכֹּל וּמֵעֵבֶר לָהּ אֵין חַי וְאֵין מֵת הַמִּתְהַלֵּךְ בְּעוֹלָמוֹת אֵלֶּה וְלֹא רוֹאֶה בָּהֶם דָּבָר 1981
במדינות אחרות השר האחראי היה מתפטר, דבר ראשון
והשר האחראי למעשי הטבח הקטנים האלה הוא שר הבטחון. וביפאנית זה נשמע יותר טוב, ודגדג לי לשים את זה בכותרת. אבל כאן לא רק שהוא לא מתפטר, אלא הוא נתפס בעיני עצמו, וגם כך תופס אותו הציבור, כמי שצריך להכנס בתור המאזן-השפוי לממשלת 'הימין הקיצוני'. רק בישראל. כי העם הזה לא קיצוני. כאילו שליברמן עשההמשך לקרוא "במדינות אחרות השר האחראי היה מתפטר, דבר ראשון"
אורנוס 1
עַם המושמטים
אם לא יקרה ברגע האחרון משהו מפתיע מאד, יתחיל בעוד כמה ימים ציבור רחב ומשמעותי להרגיש את ההרגשה שאני מדבר ומרגיש אותה שנים רבות, אולי מאז שהגעתי לגיל בוגר. כשאני מדבר על זה רואים בי פסימיסט, חרדתי, אולי היסטרי, אבל בשעה שאני כותב את הדברים האלה אני נמצא בשיא הפכחון, וצריך להיות בפכחון כדי לראותהמשך לקרוא "עַם המושמטים"
