משטרת הגודווין מסתובבת בימים האחרונים בפורומים אינטרנטים שונים, במקביל לכמה משטרות אחרות שמסתובבות ברחוב, וקוראת לסדר את כל מי שמעז להשוות את מה שקורה במדינה לנאציזם, בבחינת 'לא תישא את שמה לשוא' – השואה הקדושה, זו שבשמה נוסעים ראשי מדינה וגנרלים לפולין ומפגינים 'לא עוד' בזמן שבארץ ממשיכים להיעשק ניצולי השואה הקשישים, זו שבשמה מבקשת ישראל, ועד עכשיו קיבלה את ההיתר העולמי להחזיק בשטחים כבושים, להתנחל בהם ולהקים כבישי אפרטהייד תוך הפרת מיליון חוקים בינלאומיים, 'כי לנו מותר', זאת שאסור חס וחלילה להשוות מקרי רצח עם אחרים אליה, ורק מזלם של הארמנים שאנחנו צ'ילבה עם טורקיה, ופתאום כל ההומניסטים הגדולים ורגישי זכויות האדם מישראל ביתנו ועד חוטובלי מסכימים להכיר בשואה שלהם.
אבל כמובן שאסור להשוות, בישראל עדיין לא הקימו משרפות, עדיין יש הבדל בין כביש המכלאות בין ירושלים למודיעין ואפילו המחנות המתוכננים לעובדים זרים, לבין מחנות ריכוז, ובישראל, כמו שטרח מישהו להזכיר לי היום, עדיין אני יכול לכתוב את הדברים האלה בלי להיאסר. אני כמובן אסיר תודה.
אבל יש לזכור תמיד, שכאשר מדברים על הנאציזם בגרמניה כמכלול הסטורי, מדברים על כל מה שקרה בגרמניה בשנים 1933-1945, ואולי עוד קודם. אבל לאבירי 'קדושת השואה' ואחרים שלא רוצים לדעת, קל כמובן לזכור רק את שנות המלחמה ואת מה שקרה בהן, אולם מה שקרה בגרמניה והביא ואיפשר את השנים ההן, היה תהליך הנאציפיקציה שהתחיל הרבה קודם, לפחות מאז שעלתה המפלגה הנאצית לשלטון אם לא קודם, והתהליך הזה היה תהליך של התדרדרות מתמשכת והיו בו מרכיבים שונים, שאותם כנראה נוח יותר לשכוח, והמרכיבים האלה, מצויים, והולכים ומתגברים מיום ליום בחברה הישראלית, וככל שהם מצטברים אי אפשר שלא לראות שאנחנו נמצאים בתוך תהליך, ובתהליך כמו תהליך, אי אפשר להגיד מתי 'עברנו את הסף' ומתי התהליך הוא בלתי הפיך. עדיין אני יכול לכתוב את הדברים האלה, גם בגרמניה היה בהתחלה חופש דיבור במידה מסויימת. מה שקובע הוא המגמה של התהליכים האלה להתגבר ולהצטבר – בכיוון אחד.
אני ממליץ להתעדכן באתר במדרון חלקלק, שעוקב מדי יום ביומו אחרי אירועים ההולכים ונהיים אלימים יותר, שחלקם לא היה אפשרי לפני כמה שנים. היום למשל, דווח על נער פלסטיני שהוכה בידי שוטרים עד שקיבל שבר בגולגולת, אותה משטרה חד צדדית שהיום השתמשה באקדחי הלם נגד מפגינים נגד התנחלות. חוקים אנטי-אנושיים ושוברי שוויון בין יהודים ו/או חברי המפלגה הנכונה או אחת המפלגות הנכונות (למשל מפלגת הצבא) לבין האחרים, ומנוגדים לכבוד האדם וחירותו, עולים ומוצעים כל יום, ואפשר להיות תמים ואפשר לחשוב שזה מקרי. ואפשר גם לחשוב שהצירוף שלהם הוא אינו מקרי, ויש מאחוריהם כוונה והתכוונות.
צריך לזכור, שהנאציזם כמכלול, הורכב ממספר אלמנטים שהחיבור ביניהם הוא שיצר את התופעה ההסטורית.
בראש וראשונה, תורת גזע לאומנית ששוללת את האנושיות של האחר, ולנו יש את "תורת מלך", ספר שכפי שנאמר כבר, בניגוד למיין קאמפף שנכתב על ידי אדם אחד, נכתב על ידי קבוצת רבנים בעלי השפעה על ציבור 'נורמטיבי' במדינה, אותו ציבור שחלק ממנו כבר מדבר במפורש על מחנות ריכוז. אבל יש לנו גם תורות מלך חילוניות, למשל הקמפיין כנגד 'משתמטים'. למשל הוראות צבא מן הסוג שניתנו ב'עופרת יצוקה'.
אל זה מצטרף הבוז כלפי כל הומאניזם ו'רחמים', שבישראל הוא מביא בימים אלה לתופעות של גירוש וכליאה של עובדים זרים עם ילדיהם – אני חוזר – כליאה של ילדים על ידי יחידת עלובים הנושאת את השם האורווליאני 'עוז', ובחדשות הערב בערוץ של המדינה, יאיר לפיד ממשיך להראות לנו סיפורי אגדה על דוב ששירת עם חיילים במלחמת העולם השניה, במקום להראות את פו הדב שמצוייר על תאי הכליאה של הילדים. בקיצור, רוב הציבור לא יודע מזה ולרוב מי שיודע לא אכפת, בלשון המעטה אם נשפוט לפי הטוקבקים, ואני רוצה להזכיר שגם הציבור סביב מחנות ההשמדה 'לא ידע מכלום' וזה בעצם מה שאיפשר את הדברים. הרבה פעמים אני חושב מה היה כתוב לו היו טוקבקים אז. ובקיצור, מחנות השמדה אכן עוד אין לנו, אבל את התנאים הציבוריים המאפשרים לדברים כאלה לקרות, כבר יש, כשהאחר הוא כל כך שנוא שכל גישה הומאנית שהיתה צריכה להיות מובנת מאליה, נתפסת כ'סמולנית' (שזה התרגום הישראלי גם ל'יהודית' וגם ל'קומוניסטית'). וככל שזה הולך ומתחזק, הלב ההולך ונאטם נעשה 'כשיר' יותר לבצע דברים גרועים יותר. וכנגד הזרים האלה כבר נחקק חוק שלא היינו מעיזים לחוקק אותם, עדיין, כנגד ישראלים, לפחות מהסוג שיתקבל לישוב קהילתי. חוק הכבילה וחוק ועדות הקבלה הם דוגמאות לחוקים שכבר היום מבדילים בין אדם לאדם, מבדילים בין זכויות לתת-זכויות, ואם כי הם אינם מקיפים וכוללים עדיין כמו חוקי נירנברג שנחקקו בשנת 1935, כשהנאציזם עוד היה 'צעיר', קצת לא ברור לי מה יעצור, ציבורית ומוסרית את אלה שחוקקו אותם, מלחוקק חוקים מרחיקי לכת מהם אפילו.
אל אלה נלוית גם הוצאת זכותו של האחר מן השיח הלגיטימי דרך תכניות משרד החינוך, ששוללות למעשה את הדמוקרטיה ה'רכרוכית', כלומר ה'יהודית-קומוניסטית' גם כן, והפיכת השיח המרכזי, הנורמטיבי, לשיח לאומני צר, שונא זרים, שונא סמולנים, שונא את כל מה שלא מחזק את השבט הטבטוני, סליחה עמישראל, שולל כל פלורליזם, מחזק ריב עם העולם.
ומימד נוסף הוא הטוטאליזציה של השלטון, הטוטאליזציה של היכולות הטכנולוגיות שבידיו, המאפשרת לו יותר מידע ויכולות ממה שהיו לפיהרר הנאצי, יש גם היסטוריונים המדברים גם על התנדבותו המופתית של העם להירצע על ידי השלטון, ואצלינו יש קו שעובר בין הנכונות לצאת בכל רגע ולהרוג ערבים (והבוז כלפי כל מי שלא מתאים למשימה קדושה זו) לבין "רק מי שיש לו מה להסתיר מתנגד למאגר הביומטרי". אותה צייתנות נורמטיבית להחליא, שנמצאת לא באגף הימני ביותר דווקא, היא הכלי האפקטיבי ביותר עבור תכניות של אותו כח נחוש, שנמצא לדעתי רק בתחילתה של מלחמת קודש מבחינתו נגדינו – ההומניסטים, הערבים, סמולנים, הזרים, חילוניים, הומואים, ואפשר גם חולים, מלחמה שתיעזר תוך כמה שנים במאגר יודע כל, תרומת 'האופוזיציה' (חה חה חה).
אז אני לא דטרמיניסט, ההסטוריה לא חייבת לחזור על עצמה 1:1. העובדה שיש כיום דברים דומים, הולכים ומתדרדרים כלפי מטה, בין ישראל לבין גרמניה של שנות ה30, אינה מחייבת שבסוף יהיו מחנות השמדה. אני רוצה להאמין, מעבר לכל הדברים המצטיירים לא מהיום, אך בעיקר ב5 השנים האחרונות, שהארץ הזאת תתעשת ו'תפקח את עיניה'. אם לא כח חיצוני יפקח לנו אותה (מאובמה קצת התאכזבתי, לא שציפיתי הרבה).
נאציפיקציה היא עדיין לא הסך השלם של הנאציזם, והנאציזם הוא לא רק שואה, ועדיף בכל מקרה שלא נעצום אנחנו את העיניים, ונקרא לברווז בשמו כדי להזהיר בפניו, בטרם נהפוך להיות בעצמנו מקור להשוואה הסטורית, שתחליף את השם 'נאציזם' בשם אחר, השם שהמאורעות שיקרו פה יתנו לה. בעיני, לכן, הכחשת השואה היא דווקא בשתיקה ובהימנעות מהשוואה.
וזה היה לפני חוק הלאום.
אהבתיאהבתי