כלכליסט מדווח היום בדאגה שלמרות שישראל רכשה 100 מיליון דולר, המטבע האמריקאי איבד 0.4%, וכלכלני בנק לאומי מודאגים: "להערכתנו, ללא החרפה במצב הביטחוני, ימשיך השקל להתחזק. על רקע האיתנות היחסית של המשק המקומי כפי שהיא משתקפת בנתוני הצמיחה הגבוהים לרבע הרביעי של 2010, ועל רקע פער הריביות שצפוי להמשיך ולהתרחב".
ולמרות הדאגה, סומכים כלכלני הבנק הלאומי על הוד נגידותו פישר ומצפים כי "יש לקחת בחשבון כי בנק ישראל ינקוט בצעדים שונים כדי למתן מגמה זו." ויש להניח שצעדים אכן ינקטו, ובקרוב.
מה שמזכיר הרצאה שנשמעה לפני כמה חודשים בירושלים, בה טען מישהו בעל רקע לא מבוטל בהסטוריה כלכלית, שבתקופה שלפני מלחמת יום הכיפורים, כאשר הגאות הכלכלית שבאה בעקבות מלחמה זו נעצרה, היה מי שבנה על המלחמה הבאה כאחד הגורמים שיחדשו את הגאות והצמיחה. אבל העיקר שתפסו אותנו בלי המכנסיים, כך הנאראטיב, או כמו שזה בויקיפדיה "המלחמה הפתיעה את ישראל בעצם קיומה".
מלחמות כבר לא קורות בחורף. הן קורות גם בסתיו או באביב. אבל תמיד מישהו מרויח מהן, אצלינו בדרך כלל זאת המעצמה שיש לה אכי הרבה חיילים שנלחמים בשבילה. חשבון מתמטי פשוט שאינו מחייב ידיעה בכלכלה.