בחסות אסון המסוק: כפר בדווי נהרס בנגב לשם הקמת "כפר נופש מטרופוליטני"

כ1500 שוטרים ומאבטחים הרסו הלילה (החל משעה 4:30) את הכפר הלא-מוסדר ("בלתי חוקי" בלשון פרבדאית תקנית) אל-ערקיב שבנגב (צפונית לבאר שבע), על 30 בתיו, ו300 תושביו על נשיהם וילדיהם. על פי דיווחים של פעילים נגד ההריסה, הריסת התשתיות נמשכת, פעילת שמאל נעצרה, כמה מהתושבים נחבלו והוכו בידי השוטרים, האזור סגור ותושביו הורחקו.

בתכניות המתאר האזור נועד להיות יער עם דובים על פי חזון בן גוריון, או "כפר נופש מטרופוליני". גורלם של התושבים המקוריים לא נכלל בתכנית, כנראה.

תושבי הכפר, מרביתם ילדים וזקנים, נותרו פגועים והמומים במתחם בקרבת הכפר, בחוסר כל, ללא קורת גג, מים ומזון תחת השמש הקופחת.

בשעות הבוקר (וגם אחה"צ – בטלויזיה): בתקשורת המיינסטרימית – יוק (לפחות עד השלמת הפינוי). נראה שבחרו באסון המסוק ברומניה כעיתוי המתאים להסחת הדעת, לא שבתנאים אחרים התקשורת המיינסטרימית היתה ממש מתעניינת.
נתניהו קורא לאזרחי ישראל הבדואים "איום ממשי" – ולמחרת מתבצע הרס כפר שלם בנגב
הריסת הכפר בוצעה למרות שהבעלות על קרקעותיו נתונה במחלוקת משפטית, וטרם הוכרעה. תושבי אלעראקיב אינם פולשים: כפרם קיים במקום עוד שנים רבות לפני הקמת המדינה ב-1948. התושבים פונו בידי המדינה ב-1951, אך שבו לאדמתם, שעליה הם חיים ואותה הם מעבדים. הבעלות על הקרקע נדונה כעת במשפט המתנהל בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, וחוקרי אקדמיה כבר העידו בזכות בעלותם של התושבים על הקרקע למידע נוסף: http://www.haaretz.co.il/h asite/spages/1178648.html ).

אלערקיב הוא כפר שקיים עוד מלפני קום המדינה. תושביו גורשו ממנו – וחזרו לאדמתם. איש אינו עושה בה שימוש. הם מתפרנסים ממנה. הקרן הקיימת מבקשת לנשל אותם ממנה. זה כל הסיפור. (התחברות تـــرابـــط)

(אסף קינצר)

דיווחים משטח ההשמדה

דן "חבטה קלה בכנף ומניות" חלוץ מצטרף למפלגת הזבל הגדולה בישראל, קדימה. על זה נאמר מצא מין את מינו אבל אם חלוץ סומך על הזכרון הקצר של הציבור הוא צודק.



פורסם על ידי הצועד בנעליו In-his-shoes walker

extraterrestrial sources of knowledge

5 תגובות בנושא “בחסות אסון המסוק: כפר בדווי נהרס בנגב לשם הקמת "כפר נופש מטרופוליטני"

  1. בדיוק אתמול עברה בי מחשבה (קונספירטיבית?) שהריבון מארגן לנו אסונות עלק אקראיים כדי לייצר הסחת דעת מעניינים אחרים שאור היום אינו מחמיא להם. וגם אם אינו מארגן בפועל הרי שהוא משתמש בהם היטב כדי למסך מיני פעילויות.
    אמרו את זה קודם, לפני. לא משנה. ולא זכרתי את הבילי ג’ואל הספציפי הזה

    אהבתי

    1. אולי עלית על איזה תשדורת…
      במקרה הזה משתמש, מקרים אחרים מארגן.
      גם הרצח המזעזע בנתניה מעלה שוב את הדרישות ל’החמרת אישפוז כפוי’ ובסביב מחזק את הפוביה כנגד ’הנפשיים’ שזה יכול להיות כל מי שסבל אי פעם מדיכאון.

      אהבתי

      1. מוזר או שלא, אבל מחקתי שורותיים בתגובה הקודמת שלי שדיברו בדיוק על הרצח בנתניה (שהיה הטריגר למחשבה הנואלת דלעיל) אם כי מזווית אחרת בעניין. בקצרה אומר שאפשר היה למנוע את הרצח הזה לו רשויות הרווחה היו קצת פחות אדישות, יותר עירניות והרבה יותר מקצועיות וענייניות, אבל לאף אחד אין אינטרס לייעל כי הכאוס משרת את המנגנון

        אהבתי

      2. קשה לדעת אם במקרה הזה רשויות הרווחה יכלו לדעת מה הוא מתכנן, ואם כבר, גם האמא נראית קצת מיתממת.
        אבל הכאוס משרת את המנגנון, זה נכון, ויעזור לו להפריט או לבטל את שירותי הרווחה.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: