האיחוד האירופי שוקל להגיש תביעה נגד ממשלת בריטניה על כשלונה לשמור על הפרטיות של אזרחיה. מדובר בהפרת התחייבויות בריטניה לאמנת EU’s 2002 ‘e-privacy שנועדה להבטיח את בטיחותם של קשרים אלקטרוניים כגון מיילים וגלישה ברשת, שממשלת בריטניה הפרה אותן בכך שלא מנעה מחברות הטלקום הבריטיות לנטר ולפרפל (profiling) באופן לא חוקי את משתמשי הרשת הבריטיים במטרה לכוון אל מפרסמים.
משמעות הדבר לגבינו היא שגם בריטניה הגדולה (למרות שאיננה חברה באיחוד האירופי) אינה יכולה לעשות כל דבר לאזרחיה, ויש דיין ויש דין בינלאומי (כמו שאנחנו רואים זאת, אם נאהב ואם לא, גם בפרשת דו"ח גולדסטון) שיכול להתערב במקומות בהם נפגעות זכויותיהם של 'נתיני המדינות' בכמה רמות, וסמכותם של בתי דין אלה תגבר לדעתי בשנים הבאות, ומה שנכון לגבי בריטניה נכון בוודאי גם לישראל, אם רק נהיה מודעים לאפשרויות לסעד בינלאומי, במקום שבו הממשלה נכשלת (שלא לומר נכשלת בזדון) בהגנה על זכויותינו ומקדמת חוקים שאינם עומדים גם בסטנדרטים בינלאומיים (אוניברסליים) של זכויות הפרט, כמו במקרה המובהק של החוק הביומטרי וחוקים אחרים שנחקקו ושבדרך.
אני בהחלט רוצה לראות את שטרית, ישי ואחרים המקדמים את החוק הביומטרי מתחילים להרגיש לא נעים לנסוע לחוץ לארץ אבל מקוה שאולי ידיעות כאלה יעצרו בבסיס את האצת יישומו של החוק.
את חוק המאגר הביומטרי יש לעצור!
מקווה שאכן יקרה עם זה משהו.
רק לתשומת לבך: בריטניה כן חברה באיחוד האירופי, היא פשוט סירבה לעבור לאירו. לראיה, ישנם נציגים מטעם בריטניה בפרלמנט של האיחוד.
אהבתיאהבתי