גלולת זכרון


בר מצווה, החודש

פורסם על ידי הצועד בנעליו In-his-shoes walker

extraterrestrial sources of knowledge

9 תגובות בנושא “גלולת זכרון

  1. היום כבר לא צריך למהר להוציא פרופיל 21. אפשר לדלג על התהליך, להוציא פרופיל סביר, ולעשות שירות לאומי.  יש לי קשר עם צעירים שעשו ועושים. אין תרוצים לא לעשות "שרות לאומי" למען הקהילה..

    אהבתי

    1. אהלן.
      האפשרות הזאת פתוחה גם לבנים שלא רוצים לעשות צבא?
      ולגבי פרופיל 21 – אני בתור מי שכותב על המצב שהיה בעבר ופחות יודע על המצב בהווה, התייחסתי לצד של מי שנותן את הפרופיל יותר מאשר לצד של מי שלוקח/מקבל (הבדל חשוב!) אותו ואני טוען שההשמטה היא האישו, ולא ההשתמטות.

      אהבתי

      1. אתה צודק, גם ההשמטה משמעותית.אני עובדת במוסד של אוטיסטים שיש בו כמה בחורים צעירים שעושים שם שרות לאומי במקום צבא.צריך לעבור את כל התהליכים המוכרים בצווים  שהם מקבלים בתקופת התיכון ואז בשיחה עם קב’’נ לבקש לא לשרת וליצור קשר עם ארגון ש’’ל- שירות לאומי.זה קורה יותר ויותר והלוואי שבעתיד זה יהיה רישמי ואופציה מקובלת.מין הסתם תמיד יהיו כאלה שהצבא לא ייטה לשחרר אותם בקלות ויקשה עליהם באיומים על כלא וכד’ אבל מתברר שמשחררים היום בקלות יחסית לפעם ובלי לפגוע בפרופיל.

        אהבתי

      2. זה מעניין מאד, ומשמח, ואולי מראה שסוף סוף נפתח לאנשים הראש, וגם הלב.

        מצד שני כשאנחנו שומעים על הדברים שאלעזר שטרן ראש אכ"א אומר, על כל מיני יוזמות לכתוב "התנהגות רעה-חמורה" בפנקס השחרור אז לא כדאי לשמוח, המאבק בין אור לחושך עדיין נמצא בעיצומו, ובהקשר הזה כל הסיפור עם בשארה (שאני לא חסיד שלו ולא הצבעתי למפלגתו) יכול לבשר עליית רף במדרגה, שכוללת נסיונות להעזיב בכח אנשים מהארץ. (אני לא מדבר על זה שגם מספר העוזבים מרצון עולה ואולי אנשים יודעים למה)

        אהבתי

      3. זה בעייתי כי עדיין מסתכלים במקומות עבודה על העבר הצבאי. אולי גם זה ישתנה יום אחד.לגבי בשארה, אני לא בקיאה בפרטים, אני צריכה להשלים חומר.

        אהבתי

      4. נו, ועל זה המלחמה.
        לגבי בשארה נראה שאף אחד לא בקיא בפרטים ואולי זה בלון שנופח בכוונה ע"י התעמולה הבטחונית.

        אהבתי

  2. בירושלים, בירושלים
    חמישה מיליון החליפו ידיים
    ושני חלפונים אומללים
    בבית הכלא הם יושבים
    וליד הטלפון עמד טלפן
    קראו לו חסן, והיה לו זקן
    ואם יש מען,גם מוען יש, ונמען.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: