עם הפרצוף פורים-כל-השנה לא תהיה שרת התיירות.
אני לא אגיד שאני מצטער. אבל כמו השמחה על כל ימנוני פשיסט שהולך הביתה, השמחה שלי היא מוגבלת מאד.
קודם כל, האשה הזאת היא רק תימצות קריקטוריסטי למפלגה שלה, שנשארת בקואליציה, ובגדול, ממפלגת הרשע הזאת, שהיא כולה סימפטום אחד גדול לכיעור, למחלת הנפש הישראלית, אף אחד לא הולך הביתה, לגמרי לא. מצחיקים אותי כל אלה שמצפים כל כך מהפריץ ליברמן שירסן אותה, אלה שמתייחסים אליו כאילו הוא טוב ממנה, כאילו הוא "אבא אחראי" שצריך לטפל ב"מופרעת הקטנה". חוץ מזה שזו גישה שוביניסטית, הוא, האיש של טהראן-אסואן, הפירומאן הגדול, פתאום יש לו על יד מי להיות מתון. חה חה. אמרו כבר לפני, אם זה לא היה כאן, זה היה מצחיק. כל המפלגה הזאת היתה ונשארת קיצונית, מפלגה של גזענים מאפיונרים, שלא מבינים בדמוקרטיה, מפלגה עם מיטב האופל הגלקטי של ישראל. מה זה משנה אם לאופל הזה קוראים טרטרינה, או ישראל חסון (זה שרוצה לחשוף את האנונימיות שלנו ברשת) או מישהו אחר, שיבוא במקומה. בשבילי כולם היינו הך, וזה לא משנה אם הם עשו תואר או לא עשו.
וחוץ מזה, הדעות שלה על ערבים, ועל שרים ערבים על "שבועת אמונים", על בית המשפט, ואולי (בטוח) יש עוד דברים שטרם שמענו ממנה, הן לא רק שלה. וגם לא רק של המפלגה שלה. כמו שאמרתי, המפלגה שלה היא סימפטום לדגנרציה הכללית שעוברת החברה הישראלית, בעיקר לדעתי בשבע השנים האחרונות אם כי זה התחיל גם קודם, ואולי זו תופעה כללית של עידן בוש. המפלגה שלה היא סימפטום, והיא "הליגיונר המשוגע". מה זה לגיונר משוגע?
זה אותו חייל ירדני שפעם היה יורה על ישראלים, ואחר כך ממשלתו היתה מתנצלת שהוא "משוגע". אני לא פוסל את האפשרות שהיא קצת דפוקה בשכל (תופעה כללית במחנה שלה) אלא שמי שדפוק בשכל, הרבה פעמים חושים אחרים שלו דווקא מתפקדים היטב וקולטים נכון את הזרמים התת-קרקעיים בחברה, שאנשים "מיושבים בדעתם", או שיודעים לשחק לפי "הקוד הנורמלי" (והצבוע) מצנזרים אותם מן המיינסטרים התודעתי שלהם, מתכחשים אליהם. כמוה, אותו חייל אוייב שהוא באמת קצת משוגע, מופרע או ילד, הרגיש מה נכון נורמטיבית מבחינת חבריו, מה הם חושבים שצריך לעשות לישראלים, ומכיוון שחסר אצלו הפילטר הנורמלי של הבחנה בין טוב ורע, הוא לא הבין ש"יש קודים" וש"לא כל דבר פולטים". בתחושת העומק הלא-לגמרי-מוטעה שלו, הרגיש אחד כזה שאם הוא יירה-יפלוט, בזה הוא יהיה אהוב על חבריו, יוכיח שהוא בן טוב להוריו.
כמו הלגיונר המשוגע, כך אסתרינה "שלנו" מוציאה החוצה את מה שהיא קולטת מהרחוב, זרמים של פאשיזם וגזענות שנמצאים כל כך עמוק בהוויה הישראלית שמקיפה אותה (ובכלל לא רק בהתנחלות שהיא גרה בה) עד שהיא בעצמה לא מבינה מה לא בסדר בלהגיד אותם. בעיניה "מינוי שר ערבי זה אסון" ורעיונות שעיקרם "סתימת פה לערבים/גייס חמישי" הם דברים מובנים מאליהם, כמו לעשרות טוקבקאים ימנים שהם מיניאטורות שלה, ומבטאים את מה שאחרים חושבים, ויש כאלה שפועלים למענם בחדרי חדרים, וזה מה שמסוכן באמת.
(וגם הנורמה של לשקר, ברמות שהיא שיקרה בהן, זה חלק ממשהו, זה לא היא המציאה את זה והיא בכלל לא היחידה שעושה את זה, והמסוכנים הם אלה שעושים את זה טוב ממנה, ולא בקלות ייתפסו). פוליטיקאים אחרים, אפילו מהמפלגה המופרעת שלה, כבר למדו להיות צבועים. אולי גם היא תלמד (אם תישאר בכנסת) ואז נצטרך לחכות ללגיונר משוגע חדש, שיגלה לאנשים שעוד סולדים מגזענות ומפאשיזם, באיזה חברה הם חיים.
אז בינתיים, כמו במשל ההוא על התרנגול והחתול וגור העכברים, יש מי שימשיך להיבהל מהתרנגול הצרחני, או להסתלבט עליו ולשמוח לאידו, אבל בינתיים כדאי שמישהו ישים עין בצד על החתול החמקמק, יפה הפרווה, שמנצל תמיד את הסחות הדעת התקשורתיות, נבנה מכך שהן לא סופרות אותו (וגם יקשיב לתרנגול, אבל מן ההיבט השאלתי של מי לימד אותו לקרקר את מה שהוא מקרקר).
תגובה אחת על “יופי. אז השקרנונית (הימנונית) הקטנה”