שלוש בלילה

זאת השעה שבה המשמרות רפויים.
כל אחד בעיר יודע, שקורים בה מפגשים.
כך שרה להקת "עידן הפלסטיק" המחתרתית, את השירים שלה לא שומעים ברדיו, ומשמר המדינה מחפש את החברים שלה, העוברים ממקום מסתור למקום מסתור, ומופיעים מדי פעם בפעם בהופעות פתע במקומות לא צפויים. נותנים שיר אחד (השירים הפופולאריים הם "בואי נקבע פגישה בשלוש בלילה", ו"אינטראקציה"), ועוד אקורד או שניים, ונעלמים. הרבה שמועות יש על הלהקה הזאת, אף אחד לא יודע מי הם באמת.
וכולם יודעים את המקומות שבהם מתקיימים המפגשים האלה, בין הגבולות, מפגשים אסורים בין תושבים, תושבות של המתחמים שהמעבר והאינטראקציה ביניהם אסורים ביום, אלא אם יש לך היתר שבשבילו צריך ים של פולסות מוזהבות, ואם יתפוס אותך סיור של המשמרות מנסה לעבור או ליצור אינטראקציה, יעבירו אותך ישר אל מחנה המותוים שבהר שאת שמו אין מזכירים.
קטע מרחוב בצלאל, הרחוב שתוחם את האיזורים בירושלים, בין איפה שהיה פעם "בית העם", שכיום הוא מטה של המשמרות, לבין איפה שהיה "בצלאל" וכיום הוא בניין ריק, הוא ה מקום של המפגשים. ביום, מלא שם רכבים של המשמרות הנכנסים ויוצאים מן המטה. יש שם גם תחנת מעבר שדרכה עוברים אלה שיש להם היתר, בין "האיזור" שבו גרים בעלי התפקידים והמוגנים, לבין שאר העיר. אין סיכוי לנסות לעבור משם אל "האיזור". בשלוש בלילה, שעה שאנשי המשמרות ישנים, זה עולם אחר, מלא רחשים, רמזים, קולות סמויים, מראות שאט אט מתגלים.
לשם מגיע לאחרונה גם צבי, מן המאפייה ב"בית ישראל" שבלב "האיזור הצפוני", רכוב על האופניים שקיבל מאז הפכו אותו לשליח. עכשיו הוא גם עובד בחנות, מאז שאפרים סאמט, שהיה האחראי על חנות המאפייה, גוייס למשמרות, למורת רוחו של הדוד, מיכאל בעל המאפייה. עכשיו העבודה יותר קלה, הוא לא מוכר לבדו, נמצאת שם גם ברכה שהיא מעין בת מאומצת של מיכאל. אבל העיקר האויר הרענן, הוא כבר לא צריך להיות חנוק בחום של התנורים שיש כל הזמן באולם הפנימי. אביב עכשיו, ולצבי שכבר שנה הוא כאן, יש פתאום שעות של ערנות בלילה, שעות חופשיות, משהו חדש נדרך בו כשהוא יוצא עם אופניים שלו אל מתחם הגבול, מתחם המפגשים.
בהתחלה אין רואים אף אחד, בהלה תופסת אותו. אפרים בעצמו אישר, כשביקר במאפייה, עם המדים של המשמרות, שבשעה הזאת אין מצב שמישהו מהם ער. הם גם יודעים על המפגשים, אבל בשעה הזאת הם לשינה קוראים קדוש קדוש קדוש ואף אחד לא יגרור אותם לחילול קודש, אפילו תנחת חללית מלאה ב'לפטיסטים' (אויבי הסדר העולמי, האחראים למצב המשתפים פעולה עם חייזרים מפיצי נגיף). ככה אפרים אמר, אבל איזו שטות לסמוך על הבנאדם הזה, אולי הוא אמר את זה רק כי ידע שאתה שומע, בהחלט הוא אחד שמסוגל. אבל תוך רגעים מתמלאת החשכה במלמולים, קולות, מלים, מדברים, שורקים, רומזים. אתה מתחיל לזהות שאתה לא לבד. יש עוד אופניים. עוד אנשים, המון, בעצם. משני צדי הרחבה שמבדילה ביום את האיזורים. שלוש בלילה זה עולם אחר. אין שם גדר, יש כאלה שבאים אפילו עם חולצות לבנות, אחרים נזהרים. לפעמים יש גם כאלה שתופסים עוז ועוברים את הקו. חלק אפילו נשענים על רכבי המשמרות החונים בדיוק באמצע הכביש, משחקים ביניהם מחבואים. בחורים, בחורות, וצבי זוכר פתאום, הוא זוכר כל הזמן, את הבחורה ההיא המוזרה, הרזה כמו ציפור, עם שיער שחור קצר, שרגע אחרי שיצא מהחנות בלב ה"איזור" לשם הביא את ככרות 'לחם סאמט' האחרונים שנותרו לאותו יום, הופיעה פתאום על אופניו שלו, מתנצלת שגנבה אותם. יש סיכוי, הוא די בטוח בעצם, שגם היא מגיעה בשעות האלה לכאן, אל קו המפגשים האסור.

פורסם על ידי הצועד בנעליו In-his-shoes walker

extraterrestrial sources of knowledge

5 תגובות בנושא “שלוש בלילה

  1. למעשה לא התכוונה עלוה להגיע לשם באותו לילה. כבר זמן רב לא היה לה חשק בכלל לצאת אל "האזור", למעשה מאז ששיר נעלמה בסוף החורף היא הפסיקה לצאת. שיר, עם התלתלים הגולשים, עם חוסר הפחד שגבל בטירוף שידעה שיום אחד תסתבך איתו, הייתה גוררת אותה, גם מאנשי המשמר היא לא פחדה, הייתה מפתה אותם לעבור על האיסור החמור, עלוה ידעה שהיא 'מארחת' אותם כמו שהיא קראה לזה, מאחורי קירות, מתחת לעצים או שיחים, כך הייתה משיגה מהם כל מיני דברים, גם העלמת עין כשרצו לעבור את המחסום, שיר הייתה מספרת לה על 'הביצועים' שלהם בליווי לגלוגים חריפים. לא רק אנשי משמר היא אירחה, "על כל מה שחי ונושם" היא הלכה כשהיו עוברות את המחסום. גם עלוה אירחה לפעמים, לא מתוך רצון ממש. היא לא סיפרה לצבי אף פעם על כך. ראשון היה איזה נערון ג'ינג'י מבולבל במגרש קטן מאחורי אחד הבתים, לא הייתה שם אפילו צמחייה שתסתיר. זה נגמר מהר, קמה והלכה, בלי שום רגש. וכמוהו היו עוד כמה, בעיקר עם כיפות, בסך הכל היו לה עשרה או 11, גם מהמשמרות, אבל אם לאחרים לא היה לה רגש, אותם ממש תיעבה, כשנוכחה שכל מה ששיר תיארה לגביהם היה נכון, למרות שהיו להם דירות ומיטה חמה יותר מהמזרון שלה בחדר ובטח מהאדמה או האספלט עליהן אירחה את האחרים. אילו רק היו נותנים לה לישון שם עד הבוקר, אבל אסור כי יש השגחה שבאה בבוקר. אחד מהם משך אותה, חיצונית, קראו לו אפרים יפה העיניים והיא הבינה שהוא במין דרגת מפקד שם. לשיר היא לחשה שהיא הולכת להתאהב בו. "לא! ממש לא! גרוע! אמרה לה שיר שניסתה את כולם. כשהיא נזכרת, זאת הייתה הפעם האחרונה שראתה את שיר. השאירה אותה לבד, ליד הקיר של החנויותוהלכה איתו "אולי יתן לי להשתמש בטלפון" אמרה ושכחה שבשעה הזאת אין סיכוי שמישהו בבית ער, אם בכלל מישהו עוד נמצא שם, כלומר, הלכה איתו אל בית שסמוך למחסום התחתון, אליו לא מתקרבים בדרך כלל, בית שנראה לה כמו מפקדת גבול. ומשם היה הזכרון הכי גרוע למרות שלא חדר אליה בכלל, רק אונן מעל הגוף שלה והוא היה הכי מגעיל, בפעם הראשונה חשה את עצמה ממש מחוללת רק רצתה לצאת משם מהר, לחזור אל הסמטאות שומרות הסוד ולחמוק . דרכן, לא לחזור יותר לאזור ההוא, דרך הרחוב התחתון שאף פעם לא העיזה ללכת בו. זה היה באיזה מוצאי שבת של ינואר, יומיים אחרי זה או שלושה חברה אחרת שלהן אמרה לה ששיר נעלמה, וידעה כבר שלא תשמע ממנה לעולם..
    ובחודשים הבאים לא יצאה מהבית, חוץ מלימודים, ההתכוננות למבחנים, כאילו שיש טעם, כאילו בשביל מה, רק שמוטב ככה מאשר…לא ידעה בעצמה.
    אבל אותו לילה משהו חדש היה באוויר, משהו אביבי כזה שנתן לה אינרציה ממקום לא ידוע, היא לא נרדמה אותו ערב, בשעה 2 ומשהו בלילה מצאה את עצמה מתלבשת וזורקת את עצמה מהחדר שלה, להגיע למקום של המפגשים, בדרך המסוכנת שלה בין רכבי המשמר הדמומים, ובדיוק כשיצאה משם ראתה את הבחור ההוא מהמקרה עם האופניים. זהו זה, אמרה לעצמה.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: