לחוקרי מוצא המינים בבתי הספר הגבוהים של התבונה הגלקטית, ובוודאי גם בבתי הספר הנמוכים יותר שאל דומיהם זכו גם חלק מהקוראים כאן להגיע, לא היתה תשובה לשאלה אם היונקים חסרי הכנפיים שהתחילו להופיע לפני 50 מיליון שנה בכפתור הכחול שבאחת מקצוותיה של הגלכסיה, ושלמדען אחד שהיה ידוע כבעל רעיונות קצת הזויים, הזכירו באופיים את האדמיים, הם אכן תוצר של פורמולה גנטית שנגנבה ממעבדות אחד מבתי הספר הגבוהים (שהיו בעלי הזכיון הבלעדי על הפצת הד.נ.א. האדמי בתחום הרשות האינטר-מערכתית), כפי שטען המדען. הם לא פסלו את זה לגמרי. התופעה של גניבת חלליות מחקר קטנות ואוצרות גנטיים ממעבדות בתי הספר, והטמנתם על כפתורים שנמצאו אז מעבר לטווח הגעת ידה של הרשות האינטר-מערכתית, היתה למרבה הצער די נפוצה.
למען האמת, הויכוח הזה (שבו היו אף שטענו, שהיונקים החדשים הם יצירה חדשה של האדונים העתיקים, שעדיין זקוקים לעבדים כמו פעם, אך מעדיפים אותם מוגבלי תנועה יותר, כבדים ומסורבלים ובעלי קיבולת מוח מעט יותר קטנה) בעיני רוב הקהילה המתפתחת, נחשב משעמם. כל מיני זני חיים חדשים שצמחו בכל מיני פלנטות רחוקות, כבר הפסיקו מזמן להעסיק את הציביליזציה המפותחת ביותר של פנים הגלקסיה, שבתקופה זו, 49997994 שנה לפני הספירה, כבר ראתה הכל.
אם עניין אותה משהו במערכות הרחוקות ההן, השוליות, ש"קרינת השמשות המבודדות הנמוכה המגיעה אל פלנטותיהן ספק אם יהיה אי פעם די בה כדי לספק אנרגיה הדרושה להיווצרות מוחות חושבים ומהנדסים" כפי שהתנסח נשיא המדענים, באותה ישיבה של בית הספר האמצעי-הגבוהה, שבה הוחלט להגביל את התקציב של המחקר הנקרא 'מוצא המינים' שניתן עד אז בלי משורה, הרי אלה היו מטמוני השביטים המוּנחים שהיו בקצותיהן של רבות מן המערכות האלה.
השביטים המוּנחים
אי אז, בעבר הרחוק, עטוף בערפילי ההדהודים הטלפתיים והסיפורים שאין היום מי שיכול לדעת את מידת אמיתותם, כאשר עדיין לא היו החלליות כלי נפוץ לתעבורה כיוון שאמצעי התעבורה המהירים לא היו מוכרים, טמן מי שטמן יֵדע שאותו העביר בין הכוכבים על גבי שביטים מונחים.
השביטים, אותם גושי קרח וחומרים קפואים אחרים, אבנים קטנות, וסלעים גדולים, אשר בהתקרבותם לשמש, עם הינמסות הקרח, פורצת מהם הילה של גזים שהשתחררו מהגרעין הקפוא, שימשו את מי ששימשו כחלליות, בהיותם הגופים המהירים ביותר שהכיר. על גבי אותם השביטים, שאותם למד להנחות ולשלוט בתנועותיהם, העביר מי שהעביר מקצוות המערכות לקצוותיהם הנגדיים, ואף ממערכת למערכת, נוסעים מסוגים שונים, מהנדסים ופועלים, חומרי גלם, תאי זרע מוקפאים ועוד אוצרות שהיו לגביו בעלי ערך.
השביטים האלה הם עובדה ידועה בגלקסיה. אין ידוע מי הוא שהשתמש בשביטים האלה והנחה אותם. אלה שמאמינים עדיין במיתולוגיה של מלחמת האדונים ואדמי הדבורה, אומרים שהשביטים הם החלליות הקדמוניות של האדונים, בטרם הינדסו להם העבדים האדמיים שעבדו בשירותם את החלליות הקטנות. יש אף הטוענים, שהאדונים עצמם הם הם השביטים האלה, וההוכחה שלהם לכך היא שהאדונים תוארו תמיד כיצורים תניניים ארוכים שזנבותיהם הגיעו לאורך בלתי נספר של קילומטרים, בדיוק כמו השביטים.
אחרים טוענים שתרבויות קדמוניות שאבדו מן העולם, שימרו על גבי השביטים האלה, בטרם אבדו, את עיקרי הידע שלהם, חלקו בדרכים מוצפנות, למען הציביליזציות העתידיות שיֵדעו לפענח, ולהמשיך במקום שבו הן הפסיקו.
שביטים אלה ומטמונותיהם ממשיכים למשוך עד היום הרפתקנים מחפשי מטמונות מצד אחד, בעיקר באזורים המרוחקים של הגלקסיה שנתונים פחות לאיסורי החיפוש של השלטונות, ולמשלחות המחקר של בתי הספר הגבוהים מצד שני, שעדיין מוצאים בהם כתבי חידה בלתי מפוענחים, אשר משמשים להם הצדקה לבקש תקציבים נוספים מממשלות הציביליזציה הגלקטית.
(מתוך "אתיפדיה" – האנציקלופדיה הטלפתית החופשית של האינטרנט הגלקטי)
בשנות ה50 של המאה ה20, לפי ספירת האנשים בכפתור הכחול שבאחת מאותן מערכות שמש נידחות ודלות אנרגיה אלה שבזרוע אוריון, התחילו להיקלט בתחנות התיקשוב של הפדרציה הסמוכות אליה ביותר, הממקומות באפסילון ארידנוס ובסיריוס אלפא, אותות שהעידו על התפתחות חדשה שמתרחשת אצל היונקים הצעירים בני ה50 מיליון שנים שבכפתור. האותות שבישרו על נשק גרעיני שהופעל שם, לא ריגשו את מרכזי הציבילזציה ביקום, שההסטוריה שלהם מורגלת בלוחמת קרניים מבקעות פלנטות, ואין היום פלנטה נחשבת, שאינה מצויידת מכבר באמצעי יירוט בטוחים ב100% מכל הצעצועונים האלה. בכל זאת, שדר בלתי מבוסס שנקלט בסוף 1961 באחת מתחנות התקשוב הבלתי מאויישות, ועל פיו הצליח האדמי בן הכפתור הכחול לשגר חללית ראשונה אל מחוץ לאטמוספרה כמה שנים לפני כן, עורר איזה דאגה מסויימת, לא רציונלית במהותה.
אף על פי כן, המטמונים שגילתה חללית מחקר של בית הספר הגבוה שהגיעה באותה תקופה למערכת השמש ההיא באחד השביטים, מטמונים של חומר נדיר באיכותו שכבר מזמן נשדד על ידי הרפתקנים משאר המקומות ביקום שבהם היה בעבר, העסיקו את הציביליזציה הגלקטית ומילאו את דיוניה באינטרנט הטלפתי לאורך זמן, הרבה יותר מכפי שהעסיק אותה דיווח המשלחת, על פיה הצליחה להנחות את אותו שביט אל סביבת הכפתור הכחול ואף חטפה בעזרתו משם שלושה גורי אדם, אשר נלקחו למחקר מעקב באחת הפלנטות ההסטוריות של הציביליזציה האדמית בגלקסיה.
כמו בום לראש.
אהבתיאהבתי
אבל בום טוב או רע?
אהבתיאהבתי
ברור שטוב.
אהבתיאהבתי
נזכרתי בסדרה של אסימוב מוסד-קיסרות ובתיאור של "טרה" הכוכב של הטלפתים משם הגיע ה"פרד", ואיך שהכוכב הזה הפך בעצמו לסוג של מאגר מידע ענק.
אהבתיאהבתי
קראתי את זה, לפני 20 שנה בערך.
אהבתיאהבתי
יש בי תחושה עמוקה שבסוף יתברר שאנחנו גם מכירים זה את זה. אני מתכונן היום ומחר להיות באייקון בסינימטק.
אהבתיאהבתי
צועד
מצאתי את תאומך הרוחני:
http://www.speedy.net/peace/
http://www.speedy.net/irefuse/
http://www.speedy.net/irefuse/letter3/
אנא תגובתך
אהבתיאהבתי
הקישורים האלה לא עולים, ואם אני זוכר נכון האתר הזה הורד בגלל איומים.
אתה רומז על משהו?
איך שצירופו של ליברמן לממשלה מרים את התחת לכל הפשיסטונים הקטנים.
נתגבר עליכם.
אהבתיאהבתי
ולא פחות מצירופו (האפשרי, הצפוי בזכות מפלגת העבודה כמובן) של הקוזאק לממשלה, נראה שמעודד אותכם גם רצח העיתונאית בידי חברו ותאומו הרוחני, תאום רוחני גם שלכם, במוסקבה.
אהבתיאהבתי
בינתיים הצלחתי לפתוח שני קישורים.
אהבתיאהבתי
מדוע אתה מנאץ?
אורי אבן חן העלה את אתרו שוב – הפעם עם תוכן חדש, ומפתיע מאוד. חלק ממנו חופף את מה שאתה אומר.
שלום ולא להתראות
אהבתיאהבתי
וכי מה שהיה עד עכשיו (איתך ועם אלף כינוייך) היה ’התראוּת’?
היום אתה בן שרמן, המעצב האנגלי, מחר תהיה עוד פעם ז. פרויד, או SF או הצועד לקבנ, או שתגנוב לך כינוי חדש. אז אני לא דואג.
אהבתיאהבתי
ובכל אופן, תודה שיידעת אותי על חזרת האתר (אח"כ מצאתי קישור גם בבלוג של חרמון).
ואם מותר לי לנבא, העתיד הליברמני המתדפק בשער, באירוניה ההסטורית המתבקשת, יעשה לתפוצת הדעות שלו (שעדיין טיפה יותר הולכות רחוק משלי) רק טוב, ויעשה ’אותנו’, כלומר כל אלה שמפקפקים בנאראטיב הממסדי-הציוני, רלוונטיים יותר מאי פעם.
אהבתיאהבתי
אמנם מעצב אנגלי (מצויין), אולם גם שמי הוא בן ושם המשפחה מתחיל ב-ש, חשבתי שזה כינוי נחמד.
לא ידעתי שזה נחשב גניבת שם. לא יודע מי זה SF (מה שעולה בראשי זה Supreme Facist של המתמטיקאי היהודי-הונגרי, פאול – מ’האיש שאהב רק מספרים’ – ספר מעולה), בטח שלא קראתי לעצמי ז.פרויד או כל שם אחר.
נו שווין, באמת שאין לי רצון להתעמת אתך על מה שעושים לך אחרים.
אהבתיאהבתי
ידעתי שתחזור.
אני עייף עכשיו. לילה טוב.
אהבתיאהבתי
פאול ארדש, זהו.
ל"ט גם לך.
אהבתיאהבתי
מזכיר את ג’ון נאש ב"נפלאות".
אהבתיאהבתי