חפא נחטף באוקטובר 1962 מן העיר קיטו שבאקוודור, שם שהה כילד עם הוריו ששהו שם כחחברים במשלחת ארכיאולוגית בינלאומית, על ידי מה שתיאר כקבוצת מחקר הקשורה לאחד מבתי הספר של "התבונה הגלקטית הבהירה". במהלכה של חטיפה זו נקלע חפא אל מלחמת חייזרים גדולה, בה הפך בעצמו להיות לוחם של מסדר שנקרא 'לוחמי הקרן הבהירה' וגם זכה ללמוד בבתי הספר הגבוהים של התבונה הגלקטית.
לימודים אלה היקנו לו מספר תובנות על מצבו של 'המין האדמי' בכדור הארץ.
הוא הגיע למסקנה שבני האדם על כדור הארץ (ומינים דומים להם שבכוכבי לכת אחרים, שגם אותם סיווג כ'אדמיים') סובלים מ'מגבלת ראיה' מובנית המונעת מהם לתפוס ולחוות יותר משלושה מימדים ביקום, אלא באופן זמני בלבד. הוא כינה מצבים זמניים אלה מצבי 'יודע לא-קבוע'. חפא לא ידע אם 'מגבלת הראיה' היא תוצר של מה שאנחנו מכנים 'המנגנון האבולוציוני' (שבו יתכן שהיא שימשה אותנו להגנה מפני הסתבכות בעולמות שאינם נחוצים למלחמת הקיום), או של חבלה מכוונת שנגרמה, אולי, על ידי "הבוראים" – חייזרים ותיקים יותר שהינדסו את המין האדמי.
מכל מקום, הוא האמין שהאדם לא יהיה מסוגל לקיים חירות חברתית או אישית, שלא לדבר על דמוקרטיה אמיתית, בטרם ידע את מצבו ויהיה מסוגל לקיים מצב של 'יודע-קבוע'. אז ידע את טיבם של הכוחות השולטים בו ויהיה מסוגל לתמרן אותם. חפא האמין, ואמונה זו התחזקה בו עם השנים, שכל המשטרים מהונדסים על ידי מושכים בחוטים חייזריים, שמשלמים לשלטון האדמי 'עמלות ידע' תמורת שיתוף הפעולה שלו איתם, ותמורת ערובות כבדות אותן קבעו החייזרים, לכך שהשלטון לא ישתף בידע יותר מדי אדמיים. לכן אין ממש בקיים משטר שהוא דמוקרטי. הוא לא ידע להסביר, אם כי היו לו תיאוריות, לשם מה ולאיזה מטרה מהנדסים המושכים בחוטים ומנהלים את העולם האנושי.
לדבריו של חפא, ניסו מוריו בבתי הספר של התבונה הגלקטית להסתיר ממנו את העובדה ש'הכפתור הכחול' של כדור הארץ נשלט בידי 'בעלי נכסים' קוסמיים, שהם האחראים על 'גידולו' של האדם ועל אבטחת הסתרת הידע שעיקרו: אי היותו של המין האדמי על כדוה"א בודד ביקום. הם נתנו לו תמונה של כדור ארץ בתול, שמעט חייזרים ביקרו בו בעבר או התעניינו בו, וזאת בשל היותו ממוקם באזור "לא חשוב" של הגלקסיה. כנראה שהסיבה להסתרת הידע היתה היותו של מחקר העל הגלקטי נתמך ותלוי בחלקו במימונם האנרגטי של חלק מהגופים המושכים בחוטים החייזריים.
במצבים של מלחמה בין הרשויות החייזריות שמחזיקות בכדור הארץ, קורה שחסימת הידע נפרצת, כששלטון הרשויות על החלל שסביב מערכת השמש נעשה רופף. מצב כזה שרר בסביבות מערכת השמש בסוף 1976, כאשר חפא החליט לחזור אל כדור הארץ ולנצל את מצב המלחמה הקוסמית, כדי לשדרג את מצבו התודעתי-חברתי של המין האדמי בעולם שלנו. חפא קיבל את תמיכת הכחול, חברו ל'לוחמי הקרן הבהירה' שהפך לשליט של כח אזורי ואפשר שראה בפרוייקט של חפא גשר להשגת מאחז משלו בכדור הארץ. היה זה הכחול שייעץ לחפא, כדי להרוויח זמן, לאתר, עוד בטרם שובו לכדור הארץ, קבוצה של עוזרים אשר תבנה על פי הוראותיו מערכת של תקשורת אשר דרכה יועברו בפס רחב-רחב נתוני מידע בעלי ערך של מאסה, או במלים אחרות – חיבור לאינטרנט הטלפתי הקוסמי ולפס הרחב-רחב שלו.
כך אותרה ונאספה "חבורת המחץ" שרצתה לשנות את העולם ולשחרר אותו מ"מוסכמות השקר", וחבריה, על פי ההוראות שהגיעו מרחוק לאחד או שניים מהם בסוג של תורנות, בנו, מכל מיני פריטים שנאספו, 'תחנות' שונות במקומות שונים, שמהם היה אמור להיכנס לעולם אותו 'מידע בפס רחב-רחב', מה שבשביל חברי "חבורת המחץ" שמנהיגיה היו אז בני 13-15, היה פשוט "כח" שהם היו אמורים להחזיק בו ולשמור עליו עד שחפא, זה ששידר להם מאז הקיץ, יגיע. בינתיים, הם יהיו הכי חזקים בעולם.
ברק גדול לא האיר את הכל, כשהספירה הגיעה ל-0, במוצאי שבת ה5 למרץ 1977.
כעבור חצי שנה כמעט הגיע חפא כדי לברר מדוע, למרות שפעלו במדוייק על פי ההוראות שלו, כל זה לא הצליח, וכדי להבין אט אט שגם הוא, כמונו, תקוע כאן ולהרבה שנים.
כאן נעשה נסיון לתאר את העולם בהסטוריה אלטרנטיבית, בה עלה בידי חפא וחבורת המחץ לבנות את מערכת האינטרנט הטלפתי בפס רחב-רחב, להעביר דרכה את המידע בעל המאסה, ולכבוש למעשה את העולם ולהחזיק בו.
They sentence me to 20 years of boredom
For trying to change the system from within
I'm coming now I'm coming to reward them
First we take Manhattan, then we take Berlin
כתב ליאונרד כהן, שיר שיצא שנים רבות לאחר מכן, אך כאילו הוא היה שם עם חברינו. במנגינה, באווירה, לא כל כך באירוניה. אם זאת אירוניה.
I'm guided by a signal in the heavens
I'm guided by this birthmarks of my skin
I'm guided by the beauty of our weapons
First we take Give0n's Wall, Then we take Berlin.